Junioři doma dvakrát zaváhali

6. března 2010 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

Naposled v této sezóně se před domácím publikem představili junioři SK Snipers. V 19. a 20. kole 2. ligy se jim do cesty postavil favorizovaný celek FbC Holešov (výsledky předcházejících utkání 3:8 a 1:8) a Panthers Otrokovice (1:3 a 4:4). Snipeři postrádali brankáře Pavelku a hráče Kvapila, Bartoše a Hlavicu.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – FBC HOLEŠOV 1:9 (1:1/0:6/0:2)
Branka: Dvorščák
Sled branek: 1:0,1:9
Střely na branku: 20:30
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:1
Nastřelené tyče: 1:1
Sestava: Sláčík – Juráň, Diatel, Babulík, Končický – Boček, Dvorščák, Kučera, Šimoník, Saňák, Olšák, Viceník

Síla soupeře nabádala domácí k opatrnosti a proto začali utkání s obranou taktikou a s cílem ohrozit Holešov rychlými protiútoky. Začali jsme aktivně a dvě rány Saňáka prověřily pozornost gólmana hostů. Poté byl vyloučen Dvorščák a naštěstí se oslabení ubránilo. V 5. minutě nasměroval svůj pokus Dvorščák do horního koutu a otevřel brankový účet duelu – 1:0. Z dalšího rychlého protiútoku mohl z úhlu zvýšit Boček, ale neuspěl. Další minuty patřily Holešovu, který nám chvílemi zle zatápěl. Jeho hráči nastřelili břevno a potom i gól na 1:1. V samém závěru utekl Boček, ale jeho dělovka skončila na masce gólmana.

Vstup do 2. třetiny se povedl soupeři dokonale. Za necelých 6 minut nám vsítil 4 branky! Nejprve z úhlu po samostatné akci – 1:2. Potom Holešov neproměnil trestné střílení, ale při následném vyloučení Končického z dálky dal na 1:3. A po dvou akcích na jeden dotek to bylo 1:5. Teprve potom se Snipeři vymanili z tlaku, ale Boček, Olšák, Juráň a Saňák (2x) neskórovali. Navíc Viceník trefil tyč. V závěru 2. třetiny v pohodě hrající Holešov zvýšil po závaru a z velkého úhlu na hrozivých 1:7.

3. třetinu otevřela naše přesilovka, ale Kučera a Saňák nedali. Potom soupeř dvakrát neuspěl, aby napotřetí zvýšil na 1:8. Pak Saňák, Boček a Babulík pálili slepými patrony a Holešov po úniku uzavřel účet zápasu – 1:9.

PANTHERS OTROKOVICE – SK SNIPERS SLAVIČÍN 6:4 (2:2/3:1/1:1)
Branky: Šimoník (2x), Kučera (2x)
Nahrávky: Končický, Dvorščák, Viceník
Sled branek: 0:1,1:1,1:2,5:2,5:4,6:4
Střely na branku: 26:28
Vyloučení: 3:2
Využití: 2:0
Nastřelené tyče: 0:2

Do velmi důležitého krajského derby utkání nastupovali Snipeři s jasným cílem vyhrát a tím pádem snížit odstup od soupeře, který měl o 4 body více v tabulce. A navíc se jim vstup vydařil – po úniku Končického (hrál v útoku, místo něho na obraně Olšák) a jeho milimetrové přihrávce na Šimoníka vypukla ve slavičínské hale velká radost – 0:1. Ale už za necelou minutu to bylo po trestném úderu 1:1. Po obléhání soupeřovi svatyně se nejlépe zorientoval Kučera – 1:2. A navíc přišla naše přesilovka – soupeř se ubránil. Pokračovali jsme v tlaku: Viceník (břevno), Boček a Babulík gól nedali a proto Otrokovice po zemi a z dálky vyrovnali – 2:2. Škoda, že Dvorščákova mířená střela do šibenice nezapadla.

Nástup do 2. třetiny se lépe vydařil soupeři a ten donutil Sláčíka ke dvěma zákrokům. Naši oplatili střelou Bočka a Kučery a navíc Šimoník sám před brankou minul. Otrokovice daly na 3:2 a při dalším závaru u naší branky došlo k faulu a nařízené trestné střílení soupeř dal – 4:2. Hned z protiútoku postupoval Boček sám na gólmana, ale přestřelil. Šimoník nastřelil jen masku gólmana a Dvorščák sám před brankou minul. To byly naše 3 velké šance! Potom byl vyloučen Kučera a po teči se měnil stav na 5:2. Ale za 2 minuty dorazil Kučera vyraženou ránu Dvorščáka – 5:3. A do kabin se šlo veseleji, protože byl vyloučen hráč Otrokovic.

3. třetinu otevřela naše pokračující přesilovka, při které trefil Saňák 2x brankáře do masky a dorážel Kučera. Co se nepovedlo při přesilovce, to napravil krásnou pumelicí do horního rohu Šimoník (nahrával Viceník) – 5:4. Naši se vrátili do zápasu a byli při chuti. Zanedlouho přišla naše třetí přesilovka. Ta se postupně proměnila v kanonádu a gól visel ve vzduchu. Bočka (2x), Saňáka a Kučeru vychytal výborný brankař. Nedáš – dostaneš se opět potvrdilo. Při vyloučení Babulíka protivník z úhlu do horního rohu zavěsil na 6:4. Soupeř odolal naší hře bez brankáře a navíc v samém závěru ještě třikrát ohrozil Sláčíka. Co nám pomůže poklona od trenéra soupeře, který duel ocenil jako jeden z nejlepších tohoto ročníku, když nemáme žádný bod! A do konce ročníku zbývají jen 4 duely.

Tabulka:

Příští dvojkolo:
14.3. v neděli zajíždíme do Ostravy. Ve 21. a 22. kole nás čeká TJ MEZ Vsetín a pořádající 1. SC Bohumín ’98 DDM.

Tabulka střelců:
15 – Boček
10 – Bartoš
9 – Dvorščák, Šimoník
5 – Babulík
4 – Kučera
2 – Končický, Kvapil, Olšák, Studeník
1 – Diatel, Viceník, Pavelka

Tabulka asistencí:
8 – Dvorščák
7 – Babulík
6 – Pavelka
5 – Boček
4 – Šimoník
2 – Juráň, Olšák, Bartoš, Kučera, Trčálek, Končický, Viceník
1 – Studeník, Kvapil, Diatel

Kanadské bodování:
20 – Boček
17 – Dvorščák
13 – Šimoník
12 – Babulík, Bartoš
7 – Pavelka
6 – Kučera
4 – Olšák, Končický
3 – Kvapil, Studeník, Viceník
2 – Diatel, Juráň, Trčálek

Komentáře jsou uzavřené.