Junioři po zásluze bez bodů

9. února 2010 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

Junioři zajížděli k utkáním 15. a 16. kola do nedalekého Vsetína s cílem jedno utkání vyhrát. Do cesty se jim nejprve postavil tým Poruby (výsledky minulých zápasů – 7:6 a 3:5). Potom to byl celek Bohumína, který nás minule roznesl 10:0! Snipeři odcestovali bez dvou klíčových beků Juráně, Diatela a útočníka Hlavici. Naposled v našem dresu nastoupil obránce Trčálek, kterému skončilo střídavé hostování.

FBK SOKOL PORUBA ŠKORPIONI – SK SNIPERS SLAVIČÍN 8:3 (4:2/2:1/2:0)
Branky: Bartoš (2x), Dvorščák
Nahrávky: Šimoník (2x), Babulík
Sled branek: 3:0,3:1,4:1,4:2,5:2,5:3,8:3
Střely na branku: 32:21

Soupeř nás hned v úvodu vyškolil a za 5 minut vedl 3:0. Po kombinaci z úhlu – 1:0. Při přesilovce při vyloučení Bočka – 2:0. A z dálky do šibenice – 3:0. Potom Bartoš po nahrávce Šimoníka snížil na 3:1, ale Poruba zanedlouho zvýšila na 4:1. 1. třetinu uzavřel po objetí branky Dvorščák (nahrával Babulík) – 4:2.

Soupeř byl na koni a moc nám toho nedovoloval. Naopak podnikal rychlé protiútoky a často přečísloval naše hráče. Další ranou z dálky zvýšil na 5:2. Bartoš blafákem snížil na 5:3 (nahrával Šimoník). A protože pokusy Kvapila, Končického, Bočka, Dvorščáka a Bartoše se neujaly, tak soupeř po hrubé chybě obrany zvýšil na 6:3. V závěru 2. třetiny nás opět porubští přitlačili a jen tyč nás zachránila.

V pohodě hrající soupeř nás stále zaměstnával a po objetí branky dal na 7:3. Boček trefil gólmana jen do masky. Ten navíc vychytal postupně Bartoše, Babulíka a Pavelku (hrajícího na postu obránce). Po samostatném úniku dala Poruba další gól – 8:3 a v závěru při vyloučení Kučery jsme se už ubránili.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – 1. SC BOHUMÍN ’98 DDM 3:11 (0:5/1:4/2:2)
Branky: Babulík, Bartoš, Pavelka
Nahrávky: Dvorščák (2x)
Sled branek: 0:6,1:6,1:10,3:10,3:11
Střely na branku: 18:38

Předzápasové prognózy vzaly brzy za své. Soupeř se do nás pustil a jeho 2 střely do horních rohů znamenaly úpravu skóre na 0:2. Potom napálil Babulík tyč a bohumínští nám ji vzápětí oplatili. Navíc trefili Sláčíka do masky a ranou do šibenice dali na 0:3. Škoda, že Viceník sám před gólmanem nedal a Babulíkovu ránu vyrazil gólman reflexem. Další 2 akce Bohumína skončily brankou – 0:5 a Olšák sám před prázdnou brankou neskóroval.

I ve 2. třetině nás soupeř do vyložených šancí nepouštěl a postupně navyšoval skóre. Po závaru a obléhání naší klece dal na 0:6, potom Babulík po nahrávce Dvorščáka dal na 1:6, ale Bohumín pohlednou rychlou akcí zvýšil na 1:7. Při vyloučení Bočka to bylo už 1:8. Potom fauloval brankař Sláčík, ale naštěstí trestné střílení zakončil soupeř střelou vedle. Při následné přesilovce Bohumín upravil stav duelu na hrozivých 1:9.

Hned z prvního protiútoku 3. třetiny nás protivník opět potrestal – 1:10. Pak byl vyloučen Babulík na 2+10 minut a po nahrávce Dvorščáka dal v oslabení Bartoš na 2:10. Poté byl vyloučen Pavelka a hráli jsme oslabení 3 na 5. Škoda, že v oslabení netrefil po úniku prázdnou branku Boček. Po návratu přímo z trestné lavice dal Pavelka na 3:10 střelou pod horní tyčku. Brankař Sláčík dostal za faul vyšší trest na 5 minut, který si musel osobně odsedět a do branky se převlékl Pavelka.Ten následné trestné střílení v pohodě zneškodnil a navíc při přesilovce soupeře přidal i 3 výborné zákroky. Naštěstí dostal i hráč protivníka za úder do hlavy vyšší trest na 5 minut a na hřišti to bylo 4 na 4. Náš tým opět inkasoval – 3:11 a v přesilovce neuspěli Boček, Dvorščák a Šimoník. Ze dvou odehraných zápasů s celkem Bohumína máme na kontě 2 prohry a hrozivé skóre 3:21!!

Sestava:
Sláčík – Trčálek, Pavelka, Končický, Kvapil – Boček, Dvorščák, Babulík, Šimoník, Bartoš, Kučera, Olšák, Viceník

Tabulka:
Některé týmy mají dohrávat dvě kola, proto bude tabulka zveřejněna v průběhu víkendu.

Příští dvojkolo:
Nás čeká na domácí půdě. Je to jeden z rozhodujících turnajů sezóny a nemůžeme si dovolit doma zaváhat! Pozor na změnu začátků jednotlivých utkání – hraje se o 1 hodinu dříve kvůli vytíženosti slavičínské haly. Proto už v 9 hodin hostíme výborný Holešov a ve 14,30 hodin svého souseda v tabulce, tým Otrokovic. Srdečně zveme všechny fanoušky a příznivce, aby přišli podpořit náš celek za záchranou v náročné soutěži.

Tabulka střelců:
15 – Boček
10 – Bartoš
8 – Dvorščák
7 – Šimoník
5 – Babulík
2 – Končický, Kvapil, Olšák, Kučera, Studeník
1 – Diatel, Viceník, Pavelka

Tabulka asistencí:
7 – Babulík, Dvorščák
6 – Pavelka
5 – Boček
4 – Šimoník
2 – Juráň, Olšák, Bartoš, Kučera, Trčálek
1 – Končický, Studeník, Kvapil, Diatel, Viceník, Pavelka

Kanadské bodování:
20 – Boček
15 – Dvorščák
12 – Babulík, Bartoš
11 – Šimoník
7 – Pavelka
4 – Olšák, Kučera
3 – Kvapil, Končický, Studeník
2 – Diatel, Viceník, Juráň, Trčálek

Komentáře jsou uzavřené.