Junioři přivezli čtyři cenné body

13. ledna 2010 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

Junioři odcestovali k utkáním 13. a 14. kola do Holešova. Prvním soupeřem byl TJ MEZ Vsetín (minule ho Snipeři porazili 7:4). Druhým protivníkem byl Panthers Otrokovice (minule prohra 1:3). Konečně odcestoval kompletní kádr, až na Studeníka, který v týdnu ukončil činnost.

TJ MEZ VSETÍN – SK SNIPERS SLAVIČÍN 1:6 (0:5/1:1/0:0)
Branky: Boček (6x!!)
Nahrávky: Dvorščák (2x), Kučera, Babulík
Sled branek: 0:6, 1:6
Střely na branku: 15:22

Důležité valašské derby odstartovala hned ve 28 sekundě přihrávka Dvorščáka na Bočka, který si obhodil gólmana a otevřel skóre – 0:1. Hned v další akci mohl zvýšit stav duelu Šimoník, ale v nadějné pozici zaváhal. Ve 3. minutě Boček střelou přes ruku zvýšil na 0:2. Teprve potom se vsetínští osmělili, ale Pavelka byl proti. Zanedlouho byl na světě hattrick Bočka, kterého ideálně uvolnil Kučera – 0:3. Pak byl vyloučen Juráň, ale Pavelka dvakrát úspěšně zasáhl a oslabení jsme přečkali bez úhony. Snipeři byli evidentně při chuti a útok za útokem se valil na Vsetín. Nebezpečně pálili Trčálek, Boček (2x), Šimoník, Dvorščák a Babulík. Závěr 1. třetiny vzal do svých rukou kapitán týmu Boček a pokračoval ve svém střeleckém koncertu. Nejprve ho přihrávkou, která měla oči, našel Babulík – 0:4. Potom ranou přímo z otočky dal na 0:5.

A aby toho nebylo málo, tak hned z první akce 2. třetiny skóroval opět Boček – 0:6 (nahrával Dvorščák). Takže za 15:24 minuty se mu povedl málo vídaný kousek – nasázel Vsetínu 6 gólů!!! A dosáhl na dvojitý hattrick. Od tohoto momentu zvýšili vsetínští svou agresivitu, začali dohrávat souboje a vysunuli napadání našich borců. Podařilo se jim snížit na 1:6. Pokračovali ve své aktivitě a Pavelka musel dvakrát zasahovat. Potom Šimoník sám před gólmanem neuspěl a Pavelku protáhla střela z dálky. A opět ve vyložené pozici neuspěl Šimoník. 2.třetinu uzavřel závar u naší klece a Pavelka odolal.

I ve 3. třetině byl Vsetín v tlaku a Pavelka reflexívně vyřešil dvě vyložené šance vsetínských. Postupně se Snipeři dostávali opět do nadějných střeleckých pozic, ale Dvorščák (2x), Viceník a Končický neuspěli. Postupně se na hřišti objevili všichni hráči. V závěru derby přišla ještě naše přesilovka, ale střely z dálky k úspěchu nevedly.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – PANTHERS OTROKOVICE 4:4 (2:1/0:2/2:1)
Branky: Dvorščák (3x!), Olšák
Nahrávky: Trčálek, Dvorščák, Olšák
Sled branek: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4
Střely na branku: 23:29
Nastřelené tyče: 0:1

První nebezpečná akce patřila nám, ale Babulík neprostřelil soupeřova brankáře. To se podařilo otrokovickým, kteří z dálky prostřelili vše – 0:1. Hned z další akce nastřelili masku Sláčíka. Další minuty patřily našim. Obránce Trčálek svoje sólo přes celé hřiště zakončil ještě lepší přihrávkou na Dvorščáka. Pro toho už nebyl problém skórovat – 1:1. Co se nepodařilo Šimoníkovi a Kučerovi, to dokončil přímo z otočky Olšák – 2:1 (nahrával Dvorščák). V dalším průběhu 1. třetiny došlo u naší branky k velkému závaru. Sláčík stačil dvakrát zachránit a jednou ho zastoupilo břevno. Ještě nebezpečně stříleli Olšák a Diatel.

V úvodu 2. třetiny zahrozil Bartoš, ale Otrokovice dokázali za necelé dvě minuty po blafáku a sólové akci dvakrát skórovat. Upravili stav duelu na 2:3. Šimoník nedotáhl opět svůj únik do gólového konce a Panteři nás zase sevřeli a Sláčík třikrát pohotově zasahoval. Z protiútoku pálil Dvorščák, ale soupeř vytvořil velký závar u naší branky a třikrát prověřil Sláčíka. V závěru 2. třetiny gólman Otrokovic zázračně nohou vyrazil pokus Kučery.

Hnes z kraje 3. třetiny vyzkoušeli Otrokovice pozornost Sláčíka z dálky. V rychlém, bojovném a místy tvrdém duelu patřily další minuty Sniperům. Rána Dvorščáka propálila obranný val soupeře – 3:3. Další pokusy Bartoše, Bočka a hlavně Šimoníka po gólu volaly. Škoda, že Bartoš nedotlačil míček po závaru do sítě. Velmi pečlivě a tvrdě hlídaný Boček byl faulovaný ve vyložené pozici a následné trestné střílení prováděl Šimoník. Bohužel neuspěl (bylo to už čtvrté neproměněné trestné střílení v této sezóně). A navíc byl vyloučen a místo přesilovky 5 na 4 to bylo na hřišti 4 na 4. V hektickém a nervózním závěru Panteři nejprve dvakrát zahrozili a potřetí střelou z otočky dali na 3:4. Po oddechovém času odvolali Snipeři brankáře Sláčíka a hráli power-play. Naštěstí otrokovičtí minuli dvakrát naši prázdnou branku. Potom byl holí soupeře zasažen do hlavy náš hráč a rozhodčí místo vyloučení nařídili jen trestný úder! Snipeři se nadechli k poslední zteči soupeře. Ve velkém závaru se nejlépe zorientoval střelecky disponovaný Dvorščák a přímo ze vzduchu dal (38 sekund před koncem!) na zasloužených 4:4 (byla to jeho třetí branka v utkání a docílil tím hattricku). Proto se slavičínští vraceli z tohoto turnaje bez prohry po obětavém, bojovném a taktickém výkonu.

Sestava:
Pavelka, Sláčík – Juráň, Trčálek, Diatel, Končický, Kvapil – Boček, Dvorščák, Babulík, Šimoník, Bartoš, Kučera, Olšák, Viceník, Hlavica

Tabulka:

Příští dvojkolo:
31.1. se ve Vsetíně utkáme se severomoravskými týmy Porubou a Bohumínem.

Tabulka střelců:
15 – Boček
7 – Bartoš, Šimoník, Dvorščák
4 – Babulík
2 – Kvapil, Kučera, Končický, Studeník, Olšák
1 – Diatel, Viceník

Tabulka asistencí:
6 – Pavelka (brankař), Babulík
5 – Boček, Dvorščák
2 – Juráň, Šimoník, Bartoš, Olšák, Kučera, Trčálek
1 – Končický, Studeník, Kvapil, Diatel, Viceník

Kanadské bodování:
20 – Boček
12 – Dvorščák
10 – Babulík
9 – Šimoník, Bartoš
6 – Pavelka (brankář)
4 – Olšák, Kučera
3 – Kvapil, Končický, Studeník
2 – Diatel, Juráň, Viceník. Trčálek

Komentáře jsou uzavřené.