Junioři prohráli s předposledním, ale porazili prvního

18. prosince 2009 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

IMG_6272

Do domácího turnaje vstupovali Snipeři s cílem porazit svého souseda v tabulce – Kopřivnici a zkusit potrápit první celek tabulky – Frýdek-Místek. V utkáních 11. a 12. kola 2. ligy juniorů jim k tomu měl pomoct takřka kompletní kádr (chyběli jen Kvapil a Olšák). Do utkání obětavě nastoupil ne zcela doléčený Babulík a poprvé v dresu juniorky Saňák.

FBC VIKINGS KOPŘIVNICE – SK SNIPERS SLAVIČÍN 2:0 (0:0/0:0/2:0)
Střely na branku: 14:25
Sestava: Pavelka – Končický, Diatel, Juráň, Babulík, Studeník – Boček, Dvorščák, Bartoš, Šimoník, Saňák, Kučera, Viceník, Hlavica

Se svým sousedem v tabulce Kopřivnicí jsme ještě v této sezóně nevyhráli. Povinnost vyhrát na domácí půdě hnala juniory do útoku, ale soupeř postavil obranný val a důsledně obsazoval naše hráče. Ti s námahou hledali skulinku k proniknutí před soupeřova brankáře. Nejnebezpečnější střely vyslali: Bartoš (sám před brankou nedal), Šimoník, Boček, Saňák a Končický.

2. třetinu otevřela naše nevyužitá přesilovka (s největší šancí Dvorščáka). Vikings výborně bránili a nepouštěli naše hráče do blízkosti své branky a proto museli Snipeři střílet z větší vzdálenosti. Nebezpečné pokusy Šimoníka, Dvorščáka, Končického, Babulíka, Juráně a Kučery lapil výborný gólman Kopřivnice.

Ve 3. třetině se soupeř více osmělil a Pavelka musel řešit dvě nebezpečné situace. Ve 4. minutě při vyloučení Babulíka už nestačil na dorážku – 1:0. Situace hnala ještě více naše kluky do útoku, ale Bartoš, Šimoník, Boček (2x), Saňák a Dvorščák neskórovali. Při naší hře bez brankáře dostáváme deset sekund před koncem druhý gól – 2:0 a utkání skončilo tak, jak si nikdo z domácích nepřál.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – FBC FRÝDEK-MÍSTEK 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky: Bartoš (2x), Končický
Nahrávky: Boček (2x), Pavelka
Střely na branku: 33:11
Nastřelené tyče: 1:0
Sestava: Sláčík – Končický, Diatel, Juráň, Studeník, Pavelka – Boček, Dvorščák, Bartoš, Šimoník, Saňák, Kučera, Viceník, Hlavica

Do duelu s prvním celkem tabulky (minule nás porazil 8:2) nastupovali Snipeři s nelichotivou bilancí pěti proher v řadě. Od začátku zápasu nebrali tuto skutečnost v potaz a oproti prvnímu duelu s Kopřivnicí začali s nebývalou aktivitou a chutí. Vyústěním tlaku byly šance Bartoše (2x), Studeníka a 3x Saňáka (z toho jednou Franta napálil spojnici břevna a tyče). Náš tlak uťalo vyloučení Dvorščáka a jen díky reflexu Sláčíka to bylo stále 0:0. Zanedlouho byl vyloučen Boček a opět 2 zázračné zákroky Sláčíka nás držely nad vodou. Naštěstí se slavičínští oklepali a došlo u soupeřova brankáře k faulu na našeho hráče. Následné trestné střílení neproměnil oslavenec Dvorščák (v den turnaje měl narozeniny) a při naší přesilovce střílel nebezpečně 2x Studeník. Potom Dvorščákovu ránu vyrazil gólman nohou a Boček nastřelil masku brankáře. Skóre duelu otevřel střelou švihem do horního rohu Končický (nahrával Pavelka) – 1:0.

Ve 2. třetině nebylo na ploše vidět, že hraje první s posledním. Nejprve zahrozil Saňák (2x), Šimoník a Bartoš, Sláčík chytil nájezd protivníka. V závěru 2. třetiny po nahrávce Bočka dal Bartoš z blízka na 2:0. A hned se dýchalo lehčeji.

3. třetinu odstartovaly 2 dalekonosné pokusy Studeníka. A hned ve 3. minutě po rychlé akci našel Boček svoji přihrávkou volně stojícího Bartoše, který nekompromisně zavěsil – 3:0. Poté přišly další 2 střely Studeníka a Sláčík po delší době 2x zakročil. V závěru jsme zahrozili jen my – Bartoš po blafáku neuspěl, Saňák trefil gólmana do masky a rána Juráně skončila u gólmana. Konečně jsme zastavili sérii proher v utkání, ve kterém se to vůbec nečekalo.

Tabulka:
tabulka 11. a 12

Příští dvojkolo:
Hned 2.1.2010 cestujeme do Kopřivnice, kde nás kromě pořádajícího týmu čeká potřetí SFK Slovácko.

Tabulka střelců:
7 – Boček
6 – Bartoš
5 – Šimoník
4 – Dvorščák
2 – Babulík, Kvapil, Kučera, Končický
1 – Olšák, Diatel, Viceník, Studeník

Tabulka asistencí:
6 – Pavelka (brankař)
5 – Boček
4 – Babulík
2 – Dvorščák, Juráň, Šimoník
1 – Končický, Studeník, Olšák, Bartoš, Kvapil, Diatel, Viceník, Kučera

Kanadské bodování:
12 – Boček
7 – Šimoník, Bartoš
6 – Babulík, Dvorščák, Pavelka (brankář)
3 – Kvapil, Kučera, Končický
2 – Olšák, Diatel, Juráň, Viceník, Studeník

Komentáře jsou uzavřené.