Černá sobota juniorů v Ostravě

20. listopadu 2009 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

P9160151

Snipeři zajížděli k utkáním 7. a 8. kola do Ostravy, kde byl pořádajícím celkem 1. SC Bohumín ’98 DDM. Nejprve náš čekal tým FBK Sokol Poruba Škorpioni (minule jsme ho porazili 7:6). A potom 1. SC Bohumín ’98 DDM (s tím se doposud nehrálo). Různé důvody vystavily stop těmto hráčům: Studeníkovi, Končickému, Olšákovi, Juráňovi, Bartošovi a Kučerovi. Proto Snipeři odjížděli v silně improvizované sestavě a navíc brankář Pavelka odehrál oba duely na postu obránce.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – FBK SOKOL PORUBA ŠKORPIONI 3:5 (1:2/2:2/0:1)
Branky: Boček, Šimoník, Viceník
Nahrávky: Pavelka, Babulík, Šimoník
Sled branek: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5
Střely na branku: 28:40
Nastřelené tyče: 2:3

V úvodu utkání nám pomohl soupeř, neboť jeho hráč se nechal vyloučit. Při naší přesilovce pálil dvakrát Boček, jednou Diatel a dorážel Viceník, ale bez úspěchu. Při další akci nastřelil Diatel tyč a v 5. minutě po nahrávce Pavelky se prosadil Boček křižnou střelou. Ale Poruba sehrála svou přesilovku při vyloučení Pavelky výborně a vyrovnala na 1:1. Navíc za necelé 2. minuty zvýšila z velkého úhlu – 1:2. Poté natřelil z protiútoku Šimoník tyč a přišel velký tlak Sokola. Při něm protivník nastřelil dvě tyče a vyslal na Sláčíka řadu nebezpečných střel. 1. třetinu zakončil pokus Bočka a neúspěšnou dorážku provedl Hlavica.

2. třetinu zahájily pokusy Dvorščáka a Bočka. Ale další minuty patřily porubským. Naše silně kombinovaná sestava nestačila odolávat kompletnímu sokovi a ten dvakrát skóroval. Nejprve z blízka – 1:3 (gól padl po hvízdu rozhodčího, ale protesty byly marné). Potom po dorážce – 1:4. Naštěstí po nahrávce Babulíka svoje sólo od poloviny hřiště zakončil blafákem Šimoník – 2:4. A navíc Viceník po nahrávce Šimoníka snížil na 3:4. V závěru 2. třetiny náš soupeř opět velmi přitlačil a jen tři zákroky Sláčíka a břevno naší branky nás zachránily.

I 3. třetina (jako ty předešlé) hraná ve velkém tempu začala úspěchem Poruby, kdy po trestném úderu míček prošel hradbou těl – 3:5. Při hře 4 na 4 (vyloučen Kvapil a soupeř) stříleli Boček, Babulík a Dvorščák. Protivník zahrozil rychlým protiútokem a Sláčík maskou vyrazil ránu. V závěru zápasu při naší přesilovce skončil pokus Viceníka na gólmanovi. Škoda, že jsme nebyli kompletní, šance na úspěch tu byla. A navíc rozhodčí přehlédli několik tvrdých zákroků na naše hráče, které volaly po vyloučení.

1. SC BOHUMÍN ’98 DDM – SK SNIPERS SLAVIČÍN 10:0 (4:0/1:0/5:0)
Střely na branku: 32:18
Nastřelené tyče: 2:0

Zápas začal drtivým nástupem Bohumína a Sláčík musel postupně čtyřikrát zasahovat. Po vymanění z tlaku Boček dvakrát zahrozil (z toho jednou do masky gólmana) a Pavelka z dálky. Soupeř dál tlačil a přetížená obrana nestačila pokrývat soupeře. Vyústěním toho byly dva góly v naší kleci – 2:0. Při vyloučení Dvorščáka jsme se ubránili, ale po objetí branky a vyšachování obrany to bylo rázem 4:0. Naštěstí jsme ubránili další vyloučení Dvorščáka.

Soupeř byl na koni a ojedinělé protiútoky našich pokryl. Navíc Snipeři nevyužili ani přesilovou hru (zahrozil Dvorščák a Diatel). Další útoky se valily na naší klec – Bohumín trefil tyč a zvýšil po kombinační akci na 5:0.

Hned v úvodu 3. třetiny po rychlé akci Bohumín zvýšil na 6:0 a při vyloučení Pavelky dal na 7:0. Navíc opět nastřelil tyč naší branky a po střele z dálky to bylo rázem 8:0. Sniperům očividně ubývaly síly a pokusy Šimoníka, Viceníka a Dvorščáka čestný úspěch nepřinesly. Neujala se ani naše přesilovka, kdy nebezpečně pálil Diatel a Viceník. Po faulu Diatla jel soupeř trestné střílení, ale míček útočníkovi Bohumína sjel z čepele. Oslabení jsme opět ubránili a ne už dvě kombinace Bohumína, které zvýšily debakl na 10:0.

Sestava: Sláčík – Diatel, Kvapil, Pavelka – Boček, Dvorščák, Hlavica, Šimoník, Viceník, Babulík

Tabulka:
tabulka juniori

Příští kolo:
V 9. a 10. kole zajíždí juniorka do Vsetína, kde ji čekají sousedi v tabulce: FBC Holešov a SFK Slovácko-HSS.

Tabulka střelců:
7 – Boček
5 – Šimoník
3 – Bartoš, Dvorščák
2 – Babulík, Kvapil
1 – Končický, Olšák, Kučera, Diatel, Viceník

Tabulka asistencí:
5 – Pavelka (brankař)
4 – Babulík
3 – Boček
2 – Dvorščák, Juráň, Šimoník
1 – Končický, Studeník, Olšák, Bartoš, Kvapil, Diatel

Kanadské bodování:
10 – Boček
7 – Šimoník
6 – Babulík
5 – Dvorščák, Pavelka (brankář)
4 – Bartoš
3 – Kvapil
2 – Končický, Olšák, Diatel, Juráň
1 – Kučera, Studeník, Viceník

Komentáře jsou uzavřené.