Premiéra juniorů ve 2. lize na jedničku

4. října 2009 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

U týmu juniorů SK Snipers Slavičín došlo k výrazné změně kádru. Ze starších žáků přešli Končický, Olšák, Hlavica, Sláma, Pavelka a Mikulík a z Valašských Klobouk přišli na hostování brankář Sláčík a hráči Babulík, Kučera a Chromek. Hlavním koučem se stal Dvorščák Evžen a kapitánem Boček Ondřej. Proto se s napětím čekalo na domácí premiéru ve 2. lize. Ta ale dopadla nad očekávání. Ve druhém utkání jsme dokázali porazit tým SFK Slovácko, který v minulé sezóně hrál 1. ligu juniorů.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – FBK SOKOL PORUBA ŠKORPIONI 7:6 (2:0, 2:3, 3:3)
Branky: Šimoník (3x), Bartoš (3x), Dvorščák
Nahrávky: Boček (2x), Pavelka (brankář) (2x!), Jurák, Dvorščák, Olšák
Sled branek: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:5, 6:6, 7:6
Střely na branku: 35:39
Sestava: Pavelka (Sláma) – Juráň, Diatel, Končický, Kvapil – Boček, Dvorščák, Bartoš, Šimoník, Studeník, Olšák – Babulík, Hlavica

Naši kluci začali s chutí a elánem a po vysunutí Diatla vystřelil Bartoš – soupeř odvrátil z brankové čáry. Potom nařídil rozhodčí proti nám trestné střílení – Pavelka ho kryl! A navíc vyloučil Dvorščáka. Naopak v oslabení utekl Boček a nastřelil masku gólmana. Další nebezpečné pokusy vyslali: Studeník a Končický. Soupeř využíval okének v naší obranné činnosti a jen díky postřehu Pavelky jsme odolávali. Další minuty patřily Bočkovi: samostatný únik mu vykryl gólman, střela šla do tyče a další pokus vyrazil gólman ze šibenice. Ale závěr 1. třetiny byl brankový, na 1:0 dal Šimoník bombou pod horní tyč (nahrával Juráň) a po nahrávce Dvorščáka zvýšil Bartoš na 2:0.

2. třetinu otevřelo zaváhání Olšáka před soupeřovou brankou a Poruba snížila na 2:1. Naštěstí Boček po rychlém protiútoku našel křižnou přihrávkou Bartoše a gólman se jen smutně otočil – 3:1. A vzápětí Šimoníkovo nahození skončilo v síti – 4:1 (vysunul ho vyhozením gólman Pavelka!). Protivník 2x vyšachoval naši obranu a upravil skóre na 4:3. Bartoš nastřelil horní tyč, ale Škorpioni připravili mnoho horkých chvil před naší svatyní. Naštěstí Pavelka stál na pevných nohou. V závěru jsme se ubránili přesilovce Poruby.

V úvodu 3. třetiny dorazil Šimoník Olšákovou ránu (5:3) – tím potvrdil střeleckou formu a hattrick byl na světě. Škorpioni kontrují – 5:4, ale Bartoš po nahrávce Bočka si položil gólmana (6:4) – další střelecký hattrick. Pak byl vyloučen Kvapil a zazvonila naše tyč. A po dvou střelách z dálky to bylo najednou 6:6! Kvapil vyloučen podruhé a opět se zatřásla tyč naší branky a Pavelka mnohokrát ukazoval své umění. Rozuzlení boje přišlo v samém závěru při hře 4 na 4. Pavelka opět přesným výhozem našel Dvorščáka a výhra byla na světě – 7:6!

SFK SLOVÁCKO-HSS – SK SNIPERS SLAVIČÍN 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
Branky: Boček (2x), Šimoník, Babulík, Končický
Nahrávky: Pavelka (brankář) – 2x, Končický, Boček, Studeník
Sled Branek: 0:5, 2:5
Střely na branku: 23:25
Sestava: Pavelka (Sláma) – Diatel, Babulík, Končický, Kvapil – Boček, Dvorščák (obětavě nastoupil do utkání i přes zdravotní problémy), Bartoš, Šimoník, Studeník, Olšák – Hlavica, Viceník

Ze soupeře šel strach, neboť v minulé sezóně hrálo Slovácko 1. ligu juniorů! Ale Snipeři začali bez bázně a hany. Končický potáhl útok a Šimoník zavěsil – 0:1. Olšák, Boček, Studeník a Diatel neskórovali a Boček napálil břevno. Pak přišla naše přesilovka a soupeřův gólman vychytal Studeníka a Šimoníka. Hra obrany oproti minulém zápasu se hodně zlepšila a proto Slovácko střílelo jen z dálky.

Co se nepodařilo v úvodu 2. třetiny Dvorščákovi, to napravil Boček s Babulíkem. Babulík bombou málem protrhl síť a Boček nahrával – 0:2. Další pokusy Diatla, Olšáka, Studeníka a Bartoše nebyly úspěšné. Soupeře jsme dobře obsazovali a nepouštěli do šancí.

Start do 3. třetiny obstaral opět gólman Pavelka. Zase jeho přesný výhoz za soupeřovy hráče a sprint „a la Bolt“ Bočka, který těsně před soupeřovým brankářem tečoval nahození – 0:3. A aby to nebylo někomu líto, tak tito dva si tuto situaci zopakovali znovu za necelé 2 minuty – 0:4. Za této situace si dovolil obránce Končický sólo přes celé hřiště s ještě lepší střelou pod horní tyč – 0:5! Pak nebezpečně pálil Šimoník a dorážku Olšáka lapil gólman. Jako blesk z čistého nebe přišli 2 góly Slovácka – 2:5. Navíc Pavelka vyřešil 2 velké závary a chytil 3 střely při vyloučení Bočka. Potom proběhl obranou soupeře Boček a gólman v pádu vyrazil jeho pokus. V závěru duelu jsme hráli neúspěšně přesilovku a za skandovaného potlesku výborných fanoušků utkání skončilo děkovačkou Sniperů.

V příštím 3. a 4. kole se 25.10. ve Vsetíně utkáme s Holešovem a Otrokovicemi.

Tabulka střelců:
4 – Šimoník
3 – Bartoš
2 – Boček
1 – Dvorščák, Babulík, Končický

Tabulka asistencí:
4 – Pavelka (brankář)
3 – Boček
1 – Končický, Studeník, Juráň, Dvorščák, Olšák

Kanadské bodování (branky + nahrávky):
5 – Boček
4 – Šimoník, Pavelka (brankář)
3 – Bartoš
2 – Končický, Dvorščák
1 – Babulík, Studeník, Juráň, Olšák

Fotky z obou utkání jsou ke zhlédnutí zde

Komentáře jsou uzavřené.