Slavičanky na úvod nezaváhaly

20. září 2009 | Vít Zemčík | Juniorky | Sdílet na Facebooku

Florbalistky Slavičína vstoupily do nové sezóny úspěšně. Na domácí palubovce zdolaly v sobotu Lipník 8:4 a poté si poradily s Horní Suchou 8:3. Šnůru vítězství mohou prodloužit už v sobotu, kdy je v Uherském Brodě čeká souboj s celky Olomouce a Znojma.

FBC Pitbulky Lipník – SK Snipers Slavičín 4:8 (2:5/2:1/0:2)
Góly Slavičína: 7. Machů L. (Manová), 9. Janáčová, 9. Manová (Machů L.), 10. Janáčová (Topičová), 13. Topičová (Manová), 15. Manová (Machů L.), 37. Topičová (Janáčová), 43. Topičová (Janáčová)
Vývoj skóre: 2:0, 5:2, 4:5, 4:8
Komentář trenéra Rudolfa Novotného: „Už ve čtvrté minutě jsme prohrávali 2:0, i když jsme měli trvalou územní převahu. Lucka Machů pak ale konečně protrhla střeleckou smůlu a snížila na 1:2. Ve druhé třetině jsme dovolili soupeři snížit na 4:5 hrubými chybami. Těsně před druhou sirénou pak Katka Janáčová neproměnila trestné střílení. Nebýt špatné koncentrace hráček na začátcích prvních dvou třetin, bylo by naše vítězství výrazější. Přehráli jsme soupeře po všech stránkách, ve třetí části jsme ho nepustili za půlku, ale my neproměníme ani ty nejvyloženější šance.“

SK Snipers Slavičín – FbK Horní Suchá 8:3 (5:1/1:1/2:1)
Góly Slavičína: 3. Saňáková (Topičová), 5. Manová (Maružánová), 5. Manová (Machů L.), 8. Machů L. (Manová), 13. Manová (Machů L.), 28 Janáčová (Topičová), 39. Janáčová, 40. Manová (Maružánová)
Vývoj skóre: 0:1, 5:1, 5:2, 8:2, 8:3
Komentář trenéra Rudolfa Novotného: „Už v první minutě jsme prohrávali 0:1. V tomto zápase ale byla naše převaha ještě výraznější, soupeř se dostal třikrát k naší brance a dal tři branky. Opět se opakovaly hrubé chyby v obranném pásmu (při vyvážení míčku ho zapomeneme před vlastní brankou, z rohu nahrajeme před naši branku přímo na hokejku soupeřky) a neproměňování šancí. To byly větší překážky než soupeř.

V turnaji nemohly kvůli nemoci nastoupit Klárka Machů, Bára Brázdová a Leona Mudráková. Po prvním utkání kvůli vysoké teplotě odstoupila Alena Vojtásková. Katka Janáčová a Kristýna Odleváková odehrály celý turnaj silně nachlazené. Šanci dostaly žákyně Nikola Maružánová a Simona Vojtásková a určitě nezklamaly.“

Sestava Slavičína: Krahulcová – Saňáková, Vojtásková A., Míčková, Odleváková, Vojtásková S. – Machů L., Manová, Maružánová, Topičová, Janáčová, Rozenbergová V.

Komentáře jsou uzavřené.