Zpráva o činnosti v roce 2008

31. prosince 2008 | Vít Zemčík | Klubové informace | Sdílet na Facebooku

První polovina roku 2008 přinesla vyvrcholení všech florbalových soutěží, kterých se účastnilo šest družstev slavičínského oddílu.
Mužský soubor nedokázal navázat na předcházející ročník a neudržel se ve II. florbalové lize. V sezóně 2007/2008 se Slavičané umístili na posledním, dvanáctém místě tabulky, když na své konto nasbírali devatenáct bodů za pět vítězství a čtyři remízy. Druhý mužský celek zakončil neúspěšnou sezónu s jedinou výhrou a v tabulce III.ligy obsadil poslední, třináctou příčku.
Vynikajícího úspěchu naopak dosáhlo nové družstvo juniorek. Přestože Slavičanky působily v juniorské soutěži poprvé, dokázaly se probojovat ze třetího místa tabulky do nadstavbové části osmifinálové skupiny. Na konci března pak svedly v Ostravě boj o postup do play-off a možnost pokračovat dál v cestě za titulem Mistra České republiky. Slavičínským hráčkám se ale nepodařilo ostravské celky porazit a v osmifinále pro ně sezóna skončila.
Premiérovou sezónu v roce 2008 zakončil také nově vytvořený tým juniorů, který se umístil na čtvrtém místě III. juniorské ligy.
Dobrými výkony se prezentovaly slavičínské soubory žáků a žákyň. Starší žáci nakonec vybojovali třetí místo ve své divizi žákovské ligy. Útočník Martin Bartoš se navíc probojoval na čtvrtou pozici v kanadském bodování soutěže za čtyřiadvacet branek a patnáct přihrávek. Slavičínské žákyně pak předčily všechny své soupeřky, v konečné ligové tabulce jim patřila první pozice a Lucie Machů dosáhla třetího místa ve statistikách za dvacet gólů a třináct asistencí.
Starší žáci Ondřej Boček a Marek Dvorščák ještě reprezentovali Jihomoravský a Zlínský kraj na začátku května v Chomutově a z celorepublikového klání si odnesli stříbrné medaile.
Do nového ročníku 2008/2009 přihlásil slavičínský florbalový oddíl dohromady pět družstev. Největší ambice na úspěch měli před začátkem sezóny oba juniorské týmy a také nově založené družstvo dorostenek.
Celkový počet registrovaných hráčů na matrice České florbalové unie přesáhl stovku. Nejmladší hráčce bylo deset let, nejstaršímu hráči třicet. Naprostá většina florbalistů ve Slavičíně nebyla starší dvaceti let.

Komentáře jsou uzavřené.