Zpráva o činnosti v roce 2007

31. prosince 2007 | Vít Zemčík | Klubové informace | Sdílet na Facebooku

V roce 2007 dokončili velice úspěšný ročník slavičínští starší žáci. V Jihomoravské lize vybojovali čtvrté místo a postoupili tak do kvalifikace o postup na Mistrovství České republiky. Narazili však na silného soupeře. Brněnští Bulldogs porazili Slavičany dvakrát 11:0 a rozhodli o svém postupu.
Družstvu mužů se podařilo v sezóně 2006/2007 potvrdit rok starý postupový úspěch. Slavičané se dokázali prosadit mezi novou konkurencí, skončili v tabulce na osmé pozici a zachovali si druholigovou příslušnost.
Také druhý mužský tým završil v roce 2007 sezónu bez velkých obtíží. V Jihomoravském přeboru obsadil šesté místo a následně se díky novému systému florbalových soutěží kvalifikoval do III.ligy.
Výborně skončil ročník 2006/2007 pro nové družstvo žákyň. Ve Slavičíně se vůbec poprvé hrála oficiální dívčí florbalová soutěž a domácí družstvo v Jihomoravské lize žákyň předvádělo velice dobré výkony. Jejich soutěž se hrála turnajovým způsobem, přičemž na každém turnaji se hrálo o konečné umístění. Slavičanky zakončily sezónu po zisku dvou prvních míst, třikrát obsadily druhou pozici a jednou se umístily na třetím místě.
Po skončení sezóny reprezentovali starší žáci Miroslav Zvonek a Michal Pavelka Zlínský kraj na třetím ročníku letní dětské Olympiády v Ústí nad Labem.
V létě pak vůbec poprvé nastoupilo mužstvo ze Slavičína na největším mezinárodním turnaji Fortuna Czech Open v Praze. Slavičínští muži dokázali v základní skupině porazit soupeře ze Švédska, Maďarska i Česka a postoupili do šestnáctifinále, ve kterém prohráli na nájezdy 4:3 s pražským celkem SSK Future.
Mezinárodní florbalovou scénu vyzkoušely také slavičínské florbalistky. Díky spolupráci s pražským klubem FBC Elite si celkem třináct Slavičanek zahrálo na turnaji Prague Games a díky dobrým výkonům se poté trio Radka Topičová, Pavla Manová a Lucie Machů zúčastnilo turnaje Fortuna Czech Open. V barvách FBC Elite poté získaly Slavičanky v ženské kategorii bronzové medaile.
Na podzim začala sezóna 2007/2008 už pro šest družstev florbalového oddílu. Vůbec poprvé do soutěží zasáhly slavičínské týmy juniorů a juniorek.

Komentáře jsou uzavřené.