Poslední zápasy vydařené sezóny

4. června 2006 | Vít Zemčík | Muži | Sdílet na Facebooku

Snipers mistrem Jihomoravské ligy
Vytyčený cíl je splněn. Slavičín se příští sezónu objeví ve II.lize. Tým Snipers dokončil svoji vítěznou misi v Jihomoravské lize, když si v předposledním kole zajistil jistotu prvenství triumfem nad třetí Třebíčí.
Souboj s Třebíčí se měl stát vyvrcholením napjatých bojů o postupové příčky. Slavičanům však ulehčil výchozí pozici Holešov, který na domácí půdě zaváhal s celkem Dubňan a tím potvrdil Snajprům postup. Přesto však přinesl duel hraný v Morkovicích atraktivní bitvu, v níž šlo Slavičínu o zisk první příčky v lize a Třebíči o poslední naději na II.ligu.
Uvolnění Slavičané, doplnění o třetí pětku složenou převážně z dorostenců, od začátku střetnutí diktovali tempo hry. Hned v úvodní části se dostali do vedení po akci Janečka, před první sirénou ještě zvýšil na 2:0 Saňák.
Soupeři se povedlo stav zkorigovat ve druhé třetině, avšak díky druhé trefě Janečka vedli Slavičínští po půl hodině hry 3:2.
V posledním dějství si nový mistr vychutnával pocit vítězství. Saňák, Máčala a mladíček Pokorný přidali další tři branky a Snipers mohli po vítězství 6:2 oslavovat úspěšné zakončení sezóny.
Poslední utkání: V brance Mikloš, v útoku Loskot
Pohodová atmosféra panovala v mužstvu nového mistra jižní Moravy při jeho poslední štaci v nejvyšší regionální lize. Díky vědomí jistého prvního místa v tabulce si mohli Slavičané dovolit začít s oslavami postupu, a tak byli diváci zápasu duelu Snipers s Hukotem Klobouky svědky legrácek slavičínského mužstva. V úvodu střetnutí se do brány postavil jindy střední útočník Mikloš, který navíc při rozcvičce pobavil parukou alá Valderama. Vyhecovat se také nechal gólman Loskot, který si půjčil dres a hokejku a vyzkoušel si pozici centra ve druhé formaci.
Jindy koncentrovaná a pečlivá defenzivní činnost Slavičanů vzala v uvolněném utkání téměř za své a Snajpři se snažili bavit sebe i fanoušky. Skóre otevřel v první patnáctiminutovce Saňák, druhou branku pak přidal nováček Kotraba, jenž se trefil ještě jednou ve třetím dějství. Na konečném výsledku 4:4 měl ještě podíl další ze čtveřice dorostenců Papež.

Komentáře jsou uzavřené.