Hodnocení sezóny 2005-2006 B týmu

27. dubna 2006 | Lubomír Spáčil | Muži B | Sdílet na Facebooku

Historicky první sezóna pro B mužstvo začala 25.9. 2005 turnajem v Dubňanech utkáním s mužstvem Fbc OREL Uherské Hradiště.
V hodnocení se nebudu zabývat jednotlivými zápasy, neboť všechny tyto informace jsou zveřejněny na stránkách cfbu. Taktéž tam jsou tabulky kanadského bodování, hodnocení brankářů, trestné minuty atd.
Mužstvo, pokud to šlo, hrálo převážně na dvě rovnocenné pětice. V některých případech byla postavena i třetí útočná řada, ve které hrávali hráči, kteří nebyli v pravidelném kádru mužstva. Mnohdy, pro zkvalitnění hry a taktéž pro nedostatek vhodných hráčů, byli angažováni v B týmu i hráči z A mužstva, kteří svými výkony byli přínosem pro hru celého B týmu. Během podzimní sezóny přišel do mužstva i třetí brankář Pavel Daniel, jelikož Petr Pazdera z důvodu svého pracovního zařazení se nemohl pravidelně zúčastňovat tréninků a turnajů.
Od prvních zápasů se mužstvo pohybovalo, vždy na předních příčkách tabulky. Taktéž po několika odehraných kolech a shlédnutých zápasech soupeřů, bylo jasné že postup mužstva do vyšší soutěže je povinností. Žádný tým, kromě snad Prostějova, nedosahoval, jak herních tak i fyzických parametrů, hráčů B mužstva. Dalším mužstvem, které bylo schopno s námi hrát byli hokejisté ze Zlína, kteří nahrazovali své florbalové nedostatky, fyzickým pojetím hry. Částečným zklamáním v této sezóně,byl pro mě výkon mužstva z Bojkovic, kde jsem předpokládal, že se bude bít o tři postupová místa.
Ke konci sezóny jsme se usadili na prvním místě, a tam jsme i soutěž ukončili s jednobodovým náskokem před Prostějovem. Tato první příčka v soutěži samozřejmě znamená postup do vyšší třídy, kterou je pátá liga.
Na celkovém úspěchu mužstva má nemalý podíl i pan učitel Petr Droščák, který se staral o fyzickou přípravu týmu. Nemalý podíl na dobré kondici hráčů má i pan František Šustek z Rokytnice, který vedl zase letní přípravu hráčů. Za což jim patří oběma velký dík.
Tento historicky první výborný výsledek se nerodil bez problémů. Jedním z nich jsou technické podmínky v hale, které mužstvo má. S lítostí mohu konstatovat, že hala ve Slavičíně je ze všech hal, kde jsme hráli, nejhorší. Pevně věříme, že se s touto alarmující situací bude něco dělat.
Závěrem mého hodnocení musím konstatovat, že tento mimořádný úspěch dosáhlo mužstvo po kolektivním obětavém výkonu všech hráčů. Kdybych jmenoval jen jediného hráče, tak bych tím ublížil všem ostatním a to v žádném případě nechci, a ani neudělám.
Přeji všem hráčům úspěšné ukončení školních povinností a hezké prázdniny. Těm co již mají školu za sebou, tak ať se jim daří ve všech jejich činnostech a i v osobním životě.
Je mi ctí trénovat tak výborný kolektiv mladých lidí. Ze svojí prací u mužstva jsem nadmíru spokojen, ale to, jestli byla dobrá, musí posoudit jiní lidé. Opravdu trénovat toto mužstvo je pro mě radost.

Komentáře jsou uzavřené.