Bitva o špici tabulky pro Slavičín

28. března 2006 | Vít Zemčík | Muži | Sdílet na Facebooku

Nesmírně důležité vítězství vybojovali slavičínští florbalisté v sobotu v Holešově. S tamním celkem Slow shoes svedli bitvu o první místo v tabulce Jihomoravské ligy. Atraktivní, napínavý duel dovedli Slavičané do vítězného konce 5:4. Poté ještě zdolali Hluk 3:1 a čtyři kola před koncem soutěže si pojistili vedoucí pozici.

Zápas v Holešově začal ve vysokém tempu, domácí se snažili soupeře přehrát aktivním napadáním. Slavičín však důkladně bránil a dokázal se dostat i do šancí. Skóre utkání otevřel již ve čtvrté minutě Mikloš, který z otočky překvapil domácího gólmana. Zanedlouho po něm proměnil Zemčíkův lob z voleje Janeček a v polovině duelu zvýšil již na 3:0 Saňák.
Holešov však nesložil své zbraně. Vzal si oddechový čas a ještě do konce druhé části stihl po nedůslednostech v defenzívě Snipers snížit na 2:3.

Závěrečné dějství poté přineslo dramatickou podívanou. Slavičané hned po úvodním buly získali zpět dvoubrankový náskok zásluhou Saňáka. Holešov ale s blížícím se závěrem snížil. A i když se pak Slavičínští zaradovali po samostatném průniku Janečka, domácí opět zvládli zkorigovat skóre na rozdíl jediné branky. Místo závěrečného náporu a snahy o vyrovnání se však Holešov musel bránit v oslabení. Slavičané tak dotáhli klíčový zápas do vítězného konce.
Těžký dopolední souboj s Holešovem stál Slavičínské spoustu sil, a tak se Snajpři snažili o postupné dobývání soupeřovy svatyně. Hluk ale zahustil své obranné pásmo a Slavičínu příliš šancí nedovolil. Bezbrankový stav tak vydržel až do začátku druhého dějství, kdy střílel přesně z dálky Tlusťák. Na jeho trefu odpověděli Hlučané v sedmadvacáté minutě.
Skóre 1:1 pak vydrželo na světelné tabuli dlouho. Klíčovým momentem se stala přesilová hra Slavičína pěti proti třem. V té se dokázal prosadit Mikloš, jehož vzápětí napodobil ještě Tománek, to už při plném počtu hráčů na hřišti. Snipers se tak mohli radovat z vítězství 3:1.
Turnaj v Holešově 25.3.2006

Komentáře jsou uzavřené.