3. a 4.kolo: Poprvé v historii na špici

18. října 2005 | Vít Zemčík | Muži | Sdílet na Facebooku

Přestože se florbalisté ve Slavičíně již dvakrát radovali z postupu do vyšší soutěže, jedné mety během své poměrně krátké historie nedosáhli. Ani jednou neokusili, jaké je to být na samotné špici tabulky. Až nyní, v úvodu nového ročníku Jihomoravské ligy, se díky sérii čtyř zápasů bez porážky vyhoupli na vrchol průběžného týmového hodnocení.
Po ,,vstupním“ turnaji, z kterého přivezli tři body, zavítali Slavičané na palubovku v Hluku. Tam na ně čekali nováčkové soutěže, mužstva Počenic a domácího Spartaku.
Snipers Slavičín – Kozel Počenice 4:0
Úvodní duel s Počenicemi začal pro Slavičín dobře. Pečlivá defenzíva jištěná bezchybným brankářem Loskotem byla základním kamenem postupného dobývání Počenické branky.
Skóre zápasu otevřel ve druhé třetině přesnou střelou ze středu hřiště kapitán Filkorn, jehož branka se stala nakonec i vítěznou, neboť hráči Počenic nenašli za celý zápas recept na obranný val soupeře. Slavičané zato přidali ještě tři přesné zásahy Hořáka, Janečka a Máčaly a s jistotou si dokráčeli pro výhru 4:0.
Spartak Hluk – Snipers Slavičín 4:5
Partie se Spartakem Hluk se začala vyvíjet lépe pro domácí. Ti se ujali vedení již v úvodní patnáctiminutovce po šťastné trefě ze vzduchu. Za pár minut bylo sice srovnáno, když se po nahrávce Tománka prosadil Janeček, jenomže nerozhodný stav dlouho nevydržel. Na hřišti od té doby totiž úřadovali hlavně Hlučané, kteří potrestali každou chybu soupeře a ve třetím dějství zvyšovali už na 4:1.
Poté se však karta obrátila a Slavičínští zaveleli do útoku. Nejprve snížil na rozdíl dvou branek Tománek, Saňák pak předložil dva gólové pasy Miklošovi a Máčalovi a o vítěznou trefu na 4:5 se postaral Filkorn.
Díky plnému bodovému zisku z druhého turnaje nového ligového ročníku se Snajpři posunuli na první místo v průběžné tabulce, v těsném závěsu za nimi je však Holešov, s nímž se Slavičané utkají v následujícím kole.

Komentáře jsou uzavřené.