Zpráva o činnosti Sk Snipers Slavičín za sezonu 2002/2003

1. června 2003 | Daniel Novák | Klubové informace, Muži | Sdílet na Facebooku

Na začátku léta minulého roku jsme se začali připravovat na, v té době, nadcházející sezonu. Podařilo se nám vytvořit hrubou hráčskou osu pro družstvo mužů, ke které se v průběhu léta připojovali další hráči. Tréninky v té době ještě neměly takovou úroveň, jakou bychom se představovali. První herní a tréninková revoluce přišla s jmenováním do funkce trenéra Milana Valenty, který dokázal týmu dodat první herní tvář, avšak největším handicapem Milana bylo, že se tréninků mohl účastnit pouze jednou za 14 dnů, což bylo způsobeno jeho brněnským zaměstnáním. Sehráli jsme první přátelský zápas s družstvem Fbk Spartak Hluk, který jsme vyhráli po samostatných nájezdech.
V září roku 2002 nám bylo určeno pořadatelství prvního turnaje Jihomoravské soutěže mužů divize 2, a tak jsme se museli postarat i organizaci turnaje. Hala Sk Slavičín musela projít schválením, nalajnovali jsme hřiště, půjčili mantinely, objednali jsme dresy a sezona mohla začít.
Florbalovou premiéru jsme organizačně zvládli perfektně, ale výsledkově to už to pravda úplně nebyla. Po prvním vyhraném utkaní nám sebevědomí kleslo díky prohře s pozdějším vítězem naší soutěže, avšak mužstvo podalo v tomto zápase výborný výkon. Byli jsme překvapeni početnou diváckou návštěvou na oba zápasy domácího družstva.
V druhém turnaji se projevila herní krize. Mužstvo i díky neúčasti kouče prohrálo oba dva zápasy s brněnskými celky. Na konci října byl na programu třetí turnaj pořádaný v Hluku. Měli jsme za soupeře nám důvěrně známý Fbk Spartak Hluk a mužstvo z Kroměříže, získali jsme 3 body za výhru a remízu, avšak projevili se rozpory mezi hráči. V průběhu podzimu se do družstva zařadili další hráči, bez kterých se dnes už neobejdeme. Na začátku listopadu jsme sehráli opět přátelské utkání s Hlukem, které jsme i v okleštěné sestavě dokázali bez problémů vyhrát. V lednu jsme sehráli přátelský zápas s klubem ze Vsetína, jehož družstvo tvořili hráči, kteří okusili vyšší soutěže(2. ligu) a také jeden hokejový extraligový hráč- Petr Vampola hrající za HC Vsetín. Zápas jsme nakonec prohráli o jeden gól.

Na konci ledna jsme díky dohodě s družstvem Lanžhotu získali pořadatelství turnaje, z kterého jsme vytěžili pouze 2 body. V té době seděl v hledišti náš nynější trenér pan Jan Janeček, který se na naši hru už nemohl dívat, a tak přišla 2. herní a tréninková revoluce. Trenérský tandem Janeček-Valenta vnesl do hry organizovanost, taktické rady a hlavně disciplínu, která mužstvu do té doby hodně chyběla. Rázem se zvedla účast hráčů na trénincích, konkurence, protože se do mužstva opět začlenili noví hráči. Svým agresivním herním stylem jsme 2x suverénně převálcovali brněnské týmy. Vyzdvihli bychom zejména 2. vítězství nad mužstvem TJ Sokol Gulivers Komín. Toto družstvo mělo téměř všechny hráče zapůjčené z „A“ mužstva, které v současné době hraje o dvě soutěže výš. Ziskem dvou bodů z tohoto zápasu jsme si definitivně zajistili účast ve vyšší soutěži(5.liga=Jihomoravský přebor mužů). Dokázali jsme uhrát bod i s prvním mužstvem soutěže, které do té doby neztratilo ani bod. Na poslední turnaj jsme jeli již s vědomím jistého postupu a tak po prvním vyhraném zápasu přišla porážka, ale radost nám to nezkazilo.
6. června nám začíná příprava na novou sezonu, zahrajeme si kromě standartní soutěže i pohár, kde se střetneme s prvoligovým klubem. V průběhu července do Slavičína zavítá prvoligový klub VSK VUT Bulldogs Brno, který zde bude na týdenním soustředění. Přislíbili nám i jedno přátelské utkání.

Věříme, že elán, který mužstvo dostalo na konci právě skončené sezony vydrží i do budoucna.

Za Sk Snipers Slavičín Petr Pazdera a Daniel Novák

Komentáře jsou uzavřené.