Třetí Sk Snipers Turnaj

5. října 2002 | Daniel Novák | Muži | Sdílet na Facebooku

V sobotu 28.září se nám, slavičínským florbalistům, splnilo jedno velké přání. Konečně jsme vstoupili do regulérní soutěže pod hlavičkou České florbalové unie. Naše soutěž se hraje turnajovým systémem a pořadatelství prvního turnaje připadlo zrovna na náš tým. Bez jakýchkoli zkušeností z naší strany probíhaly přípravy, velice nám pomohl pan Kučera. V pátek večer, kdy zbývalo do zahájení pár hodin, k nám z Vyškova přicestovaly florbalové mantinely. Ty byly vůbec poprvé ve Slavičíně k vidění, stejně jako opravdové florbalové zápasy.
Kolem 12 hodiny se ochozy slavičínské sportovní haly začaly pozvolna zaplňovat, ke svému premiérovému představení se chystali domácí SNIPERS. Na úvod svého vystupování v Jihomoravské soutěži se proti nim postavil soupeř z Lanžhota, který Slavičanům nenadělal mnoho obtíží a po prohře 3:7 body přenechal domácímu celku.
Celkově poslední zápas turnaje se odehrál mezi družstvy Slavičína a Počenice. Na rozdíl od všech ostatních mužstev Kozel Počenice má zkušenosti s mistrovskými zápasy florbalu. Toho využil a vyhrál nad ,,Snajpry“ těsně 4:3, přesto zápas byl zajímavou podívanou, hrál se rychlý bojovný florbal. Zpočátku hráči Počenic využívali svých zkušeností a převyšovali domácí tým sehraností, nicméně do druhé třetiny vstoupili Slavičínští bez respektu a svou dravostí a touhou po vítězství hnáni skvělým publikem srovnali hru, možná byli i těmi lepšími v zápase, skóre však jenom snižovali.
I přesto se turnaj vydařil, probíhal až na pár drobností bez obtíží a i ostatní soupeři SK Snipers Slavičín nešetřili slovy chvály.
Přesně za týden se předehrávaly zápasy původně naplánované na listopad. V prvním utkání se nám nevedlo dvakrát nejlépe, tým z florbalu znalé moravské metropole Brna si s námi poradil 6:3. Porážka nás vyburcovala na příští zápas, kde na nás čekal po Počenicích nejsilnější mančaft – Gullivers Komín(patřičně doplněni o hráče z „A“ mužstva). Náš tým začal bojovně, hrál svou hru a hrozil několika zajímavými útoky, byli to však Komíňané, kdo po našich chybách skóroval. Průběh zápasu vypadal podobně jako ten s Počenicemi. Měl i stejný konec – naši prohru o jednu branku 5:4. Alespoň jeden bod mohl být náš, šancí jsme si vypracovali hodně, častokrát i zvonily tyče.
Další turnaj na sebe nedal dlouho čekat a za dva týdny v Hluku se sešlo opět 7 týmů naší soutěže k dalším mistrovským zápasům. Hráči Spartaku Hluk se chtěli v domácím prostředí předvést, v prvním utkání se jim to ale nepodařilo podle představ. Nastoupili proti nim Snipers Slavičín. Vedlo se nám, zanedlouho Hluk prohrával tříbrankovým rozdílem. Utkání sice v poslední třetině zdramatizoval a skóre vyrovnal, naše střelecká potence jim však radost z domácího úspěchu zkazila a my jsme se radovali ze zisku 2 bodů za výhru 7:3. Zbýval ještě poslední soupeř, se kterým Slavičín nepoměřil síly, Kings Kroměříž. Ti nás velice překvapili svým zlepšením oproti úvodním duelům a potrápili nás. Po remíze 3:3 následovala spravedlivá dělba bodů.
Na závěr bychom rádi poděkovali všem sponzorům – AVENA s.r.o. (Slavičínské těstoviny), AISE-JME, KOMAS a panu Rudolfu Dudkovi. Bez jejich podpory bychom nemohli uspořádat domácí turnaj a reprezentovat Slavičín ve světě florbalu.

Komentáře jsou uzavřené.