Zpráva o činnosti florbalového oddílu

1. června 2002 | Daniel Novák | Klubové informace, Muži | Sdílet na Facebooku

V červenci minulého roku jsme zahájili činnost florbalového oddílu ve Slavičíně. Naše nadšení a odhodlání bylo veliké, a proto jsme se rozhodli pokusit se založit florbalový klub.
Florbal je hra nesmírně populární mezi mládeží a odborníci jí předpovídají, že za několik let převálcuje hokejbal, in-line hokej a další obdoby hokeje, důvodem je především nízká materiální náročnost. Dokladem tohoto faktu je právě skončené mistrovství světa ve florbale konané ne Finsku, kdy na utkání ve skupině přišlo 15 000 lidí.
Zpočátku jsme se scházeli v malém množství, ale postupně se počet hráčů zvyšoval až na 25 potencionálních hráčů, tento stav však netrval dlouho a počet aktivních hráčů, kteří mají zájem na účasti v soutěži se ustálil na 15i, což je bohatě dostačující stav na to, abychom mohli sestavit tým. Herní úroveň pravidelných účastníku rostla přímo úměrně s počtem odtrénovaných hodin, což vyvrcholilo suverénním vítězstvím na turnaji v Šumicích, kterého se zúčastnilo 8 mužstev, tým se nenechal zahanbit ani při neoficiálním přátelském utkání s extraligovými Bulldogs Brno, když jako outsideři jsme dokázali porazit tento klub s profesionálními hráči v poměru 6:3, nutno podotknout, že Brňané hráli v okleštěné sestavě, ale již tento úspěch svědčí o zúročené jednoroční práci. Při obou akcích nám byla předpovězena velká budoucnost a objevily se nabídky na přestup od jiných týmů.
Na podzim tohoto roku bychom chtěli vstoupit do nejnižší mužské soutěže České florbalové unie, která by se hraje ve Zlínském kraji. V nadcházející sezóně se jí zúčastní kluby jako jsou Hluk, Holešov, Hulín, Zlín, Kroměříž ad. Z městského grantu jsme nakoupili branky a další vybavení týmu, rozlišovací dresy jsme koupili z peněz, které vznikly vrácením radiátorů.
Finanční prostředky na nadcházející sezónu bychom chtěli získat od sponzorů, které jsme již kontaktovali a byly nám přislíbeny prostředky. V prvním roce účasti bychom chtěli především získávat zkušenosti, ukázat lidem ve Slavičíně, co že je to florbal a slušně reprezentovat SK a město. Naším cílem není všechno vyhrávat, ale bavit se ze hry. V příštím týdnu bychom chtěli sehrát už oficiální přátelské utkání s klubem z Hluku. Asi jediným problémem oddílu je absence trenéra.

Komentáře jsou uzavřené.