Junioři vrátili Kopřivnici domácí prohru

3. ledna 2010 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

Předehrávané 17. a 18. kolo se konalo v Kopřivnici. Naším prvním soupeřem byl domácí celek, který nás dokázal minule ve Slavičíně porazit 2:0. Druhým protivníkem bylo SFK Slovácko-HSS, se kterým jsme 5:2 vyhráli a 3:5 prohráli. Úspěšnou premiéru v dresu Sniperů si odbyl obránce Trčálek, který přišel na střídavé hostování z Valašských Klobouk. Pro nemoc chyběli Dvorščák, Kvapil a navíc Olšák.

FBC VIKINGS KOPŘIVNICE – SK SNIPERS SLAVIČÍN 4:7 (1:2/1:2/2:3)
Branky: Babulík (2x), Boček (2x), Bartoš, Šimoník, Studeník
Nahrávky: Babulík, Bartoš, Trčálek
Sled branek: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5, 3:6, 4:6, 4:7
Střely na branku: 18:23
Nastřelené tyče: 0:1

S cílem vrátit Vikingům domácí prohru a odpoutat se z posledního místa tabulky vstoupili Snipeři do duelu aktivně. Končický a Studeník vyzkoušeli pozornost domácího gólmana. Ten nestačil na Babulíkovu prudkou ránu po rychlém protiútoku – 0:1. Vikingové zanedlouho vyrovnali po hrubé chybě naší obrany – 1:1. Potom Bartoš z velkého úhlu střelou po zemi dal na 1:2. Snipeři obětavou hrou ubránili následné oslabení při vyloučení Bočka. Závěr 1. třetiny patřil domácím, ale Sláčík třikrát úspěšně zasáhl.

Úvod 2. třetiny patřil našemu tlaku. Vyústěním byla branka Bočka, kterého uvolnil Babulík – 1:3. Při dalším závaru, sám před brankou stojící Kučera, těsně minul. Naštěstí se nemýlil Boček střílející z velké dálky – 1:4. Soupeř z úhlu snížil – 2:4 a další vyloučení Bočka jsme opět ubránili.

I ve 3. třetině diktovalo tempo hry naše mužstvo. Diatel a Bartoš trefili gólmana do masky, Kučera z dobré pozice neskóroval a Bartoš trefil spojnici břevna a tyče. Až Šimoník přímo z otočky, po nahrávce Bartoše, dal na 2:5. Vikingové prakticky z protiútoku snížili opět z úhlu na 3:5. Bartoš sám před brankářem nedal a nevyužili jsme ani přesilovku. Pak přišla nejkrásnější branka duelu. Trčálek svoji přihrávkou našel Babulíka, který hned z první vyslal dělovku, za kterou se brankař nestačil ani ohlédnout – 3:6. Domácí se nevzdali a z poloviny hřiště skórovali – 4:6. Odvolali gólmana, zatlačili náš tým a naštěstí Sláčík dvakrát výborně zakročil. Při další situaci jim naši kluci odebrali míček a Studeník přes celé hřiště trefil prázdnou branku a tím uzavřel účet zápasu – 4:7.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – SFK SLOVÁCKO-HSS 1:3 (0:2/1:1/0:0)
Branka: Šimoník
Sled branek: 0:2, 1:2, 1:3
Střely na branku: 20:24

1. třetina moc pohledného florbalu nepřinesla. Na hřišti se odehrával taktický boj a oba celky vycházeli ze zabezpečené obrany. Proto dominovala obranná činnost nad útokem. Co prošlo, chytil Pavelka a hostující brankář. Škoda, že v závěru 1. třetiny během tří minut naše obrana dvakrát kapitulovala. Vyražené střely Pavelkou dokázali hráči Slovácka dorazit a rázem to bylo 0:2.

2. třetina začala našim náporem. Viceníkovu ránu dorážel Boček a navíc pálili Diatel a Studeník. Po dalším velkém závaru dorazil míček do sítě Šimoník – 1:2. Poté přišlo vyloučení Bočka, ale opět jsme se ubránili (i díky zákrokům Pavelky). Zanedlouho přišlo další naše oslabení při vyloučení Šimoníka a soupeř po střele opět úspěšně dorazil vyraženou ránu – 1:3.

3. třetinu začalo Slovácko velmi aktivně a postupně musel Pavelka čtyřikrát zasahovat. Pak střílel Studeník a Končický z nadějné pozice nedal. V dalších minutách hrajeme přesilovku, ale bez efektu. Navíc fauloval Diatel – nařízené trestné střílení poslal hráč Slovácka vedle. V následném oslabení musel Pavelka třikrát zasahovat a přeskupená sestava Sniperů závěrečný tlak nevyužila.

Sestava:
Sláčík, Pavelka – Juráň, Trčálek, Diatel, Končický – Babulík, Boček, Kučera, Šimoník, Bartoš, Studeník, Viceník, Hlavica

Tabulka:
predehravane kolo

Příští dvojkolo:
Utkání 13. a 14. kola se hrají 9.1.2010 v Holešově. Hrajeme s TJ MEZ Vsetín a s Panthers Otrokovice.

Tabulka střelců:
9 – Boček
7 – Bartoš, Šimoník
4 – Dvorščák, Babulík
2 – Kvapil, Kučera, Končický, Studeník
1 – Olšák, Diatel, Viceník

Tabulka asistencí:
6 – Pavelka (brankař)
5 – Boček, Babulík
2 – Dvorščák, Juráň, Šimoník, Bartoš
1 – Končický, Studeník, Olšák, Kvapil, Diatel, Viceník, Kučera, Trčálek

Kanadské bodování:
14 – Boček
9 – Šimoník, Bartoš, Babulík
6 – Dvorščák, Pavelka (brankář)
3 – Kvapil, Kučera, Končický, Studeník
2 – Olšák, Diatel, Juráň, Viceník
1 – Trčálek

Komentáře jsou uzavřené.