Výhra a prohra juniorů v Hodoníně

2. listopadu 2009 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

Juniorský celek zajížděl do krásné hodonínské haly k zápasům 5. a 6. kola. Nejprve nás čekal překvapivý lídr tabulky FbC Frýdek – Místek (nováček soutěže), potom ve valašském derby TJ MEZ Vsetín. Sniperům chyběli tito hráči: Studeník, Viceník, Končický a Hlavica.

FbC FRÝDEK – MÍSTEK – SK SNIPERS SLAVIČÍN 8:2 (2:0/1:0/5:2)
Branky: Babulík, Boček
Nahrávky: Bartoš
Sled branek: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 8:2
Střely na branku: 25:25
Sestava: Pavelka – Diatel, Kvapil, Juráń, Babulík – Boček, Dvorščák, Kučera, Šimoník, Bartoš, Olšák

Kdo nebyl na stadiónu a neviděl průběh 1. třetiny, tak by nevěřil. Snipeři proti prvnímu celku tabulky začali bez bázně a hany. Prudká střela Juráně a následná dorážka Kučery gólem neskončily. Podobně skončila další akce našich, kdy Bočkovu ránu vyrazil gólman a sám před brankou stojící Kučera nepropasíroval míček do sítě. Platilo nedáš – dostaneš. Frýdečtí rozebrali naši obranu a zblízka otevřeli skóre – 1:0. Hned z dalšího protiútoku mohli zvýšit skóre, ale  Pavelka byl proti. Když Dvorščákovu ránu vyrazil gólman a Olšákovo sólo skončilo opět neúspěšně, soupeř znovu z rychlého protiútoku trestal – 2:0. Olšák ještě nastřelil tyč a 1. třetinu jsme vyhráli na přímé střely 10:5, ale skóre hrálo proti nám.
V úvodu 2. třetiny Dvorščák (2x) ohrozil protivníka, ale frýdečtí podnikali rychlé a přitom kombinační akce, které nám činily velké problémy. Navíc jejich útočník zakončil svoje sólo přes celé hřiště povedeným blafákem – 3:0. Potom při vyloučení Bočka se obětavostí ubráníme a navíc soupeř po další nebezpečné přímočaré akci opět zahrozil, ale Pavelka byl proti. Třetinu zakončily pokusy Dvorščáka a Šimoníka.
V úvodu 3. třetiny akce střídala akci. Nejprve Pavelka zlikvidoval nájezd soupeře a konečně se prosadili naši, kdy po nahrávce Bartoše z úhlu skóroval Babulík – 3:1. Útočník Frýdku přímo z otočky zvýšil na 4:1, Boček z úhlu vykřesal naději na dobrý výsledek – 4:2, ale z blízkosti naší klece opět inkasujeme -5:2. V dalších minutách vyraženou Bočkovu ránu nedorazil Kučera a neuspěli ani Babulík a znovu Kučera. Přišla naše přesilovka – neúspěšná. Potom gólman Frýdku vymrštil nohu a vyrazil Bočkovo trestné střílení. Při další naší přesilovce přišlo velké selhání a náš tým dvakrát inkasoval!! – 7:2. Po dalším protiútoku je to 8:2 a v samém závěru hrajeme přesilovku 5 na 4 a 40 sekund 5 na 3. Byl tu konec zápasu, ve kterém museli být odbornou zdravotní službou ošetřeni Juráň, Babulík a Šimoník (utkání nedohrál) a proto musel trenér E. Dvorščák míchat se sestavou.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – TJ MEZ VSETÍN 7:4 (4:1/1:1/2:2)
Branky: Boček (2x), Kvapil (2x), Olšák, Kučera, Diatel
Nahrávky: Kvapil, Diatel, Dvorščák, Šimoník, Babulík
Sled branek: 0:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 7:4
Střely na branku: 18:23
Sestava: Sláčík – Diatel, Kvapil, Pavelka, Babulík – Boček, Dvorščák, Kučera, Šimoník, Bartoš, Olšák

V našem týmu došlo ke změnám – chytal Sláčík a místo zraněného obránce Juráně nastoupil do obrany brankař Pavelka (v průběhu hry se ukázalo, že si na tomto postu počínal jako zkušený harcovník)! Úvod zápasu byl plně v režii Vsetína. Jeho útočníci dvakrát nebezpečně ohrozili Sláčíka a při dalším závaru u naší svatyně jsme míček odvrátili z brankové čáry! Navíc nás při vyloučení Olšáka soupeř vyšachoval – 0:1. Naštěstí to naše kluky nerozhodilo a po nahrávce Kvapila se po zemi konečně prosadil Olšák – 1:1. Navíc Boček po samostatném úniku dal na 2:1. A při naší první přesilovce Kvapil dorazil bombu Diatla – 3:1.  Premiérový gól v našem dresu po samostatné akci zaznamenal Kučera – 4:1 a dýchalo se nám lépe. Soupeřův hráč byl znovu vyloučen a při naší přesilovce Kvapil trefil tyč a Šimoníkovu ránu vyrazil ze šibenice gólman. Poté došlo k vyloučení Kvapila a ubránili jsme se.
Do 2. třetiny nastoupil Vsetín daleko agresívněji a vysunul napadání našeho celku až k naší brance. Jeho aktivita vyústila střelou po zemi – 4:2. Tlak Vsetína sílil a čtyři zákroky po sobě našeho Sláčíka nás zachránily. Tlak hostů otupil Boček gólovou ranou pod horní tyč po nahrávce Dvorščáka – 5:2. Kučera sám před gólmanem neuspěl a přesilovku při vyloučení Kvapila Vsetín nepotrestal.
Protivník vycítil šanci a za 4 minuty 3. třetiny dal z dálky a po chybě obrany na 5:4! Potom Kučera a Boček ohrozili vsetínské a Bartoš netrefil prázdnou branku po samostatné akci. V další naší přesilovce po nahrávce Šimoníka z poloviny hřiště Kvapil propálil vše – 6:4. Zanedlouho jsme nevyužili další naši přesilovku a Vsetín dvakrát nebezpečně zahrozil. Účet zápasu po nahrávce Babulíka uzavřel Diatel (náš nejlepší hráč v obou utkáních), když jeho dalekonosná petarda rozvlnila síť soupeře.

Tabulka:
tabulka po Hodonine
Příští kolo: 7. a 8. kolo – 14.11.2009 – hala Mittal Ostrava – hrajeme s FBK Sokol Poruba Škorpioni (minulý zápas skončil naší výhrou 7:6) a 1. SC Bohumín ’98 DDM

Tabulka střelců:
6 – Boček
4 – Šimoník
3 – Bartoš, Dvorščák
2 – Babulík, Kvapil
1 – Končický, Olšák, Kučera, Diatel

Tabulka asistencí:
4 – Pavelka (brankař)
3 – Boček, Babulík
2 – Dvorščák, Juráň
1 – Končický, Studeník, Olšák, Bartoš, Kvapil, Diatel, Šimoník

Kanadské bodování (branky+nahrávky):
9 – Boček
5 – Šimoník, Dvorščák, Babulík
4 – Bartoš, Pavelka (brankař)
3 – Kvapil
2 – Končický, Olšák, Diatel, Juráň
1 – Kučera, Studeník

Komentáře jsou uzavřené.