Dvě prohry juniorů ve Vsetíně

27. října 2009 | Jaroslav Boček | Junioři | Sdílet na Facebooku

Ve 3. a 4. kole cestoval náš juniorský celek do nedalekého Vsetína. Tu ho čekaly zkušené a ambiciózní celky FbC Holešov a Panthers Otrokovice. Premiéru v dresu Sniperů si odbyli hostující hráči z Valašských Klobouk: brankář Václav Sláčík a útočník Roman Kučera. Našemu celku chyběli Viceník a Hlavica.

FBC HOLEŠOV – SK SNIPERS SLAVIČÍN  8:3 (2:1/1:2/5:0)

Branky: Dvorščák (2x), Boček

Nahrávky: Juráň, Babulík

Sled branek: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 8:3

Střely na branku: 30:22

Utkání pro nás nezačalo dobře, protože umístěná střela soupeřova útočníka skončila v síti našeho gólmana Sláčíka – 1:0. Za 4. minuty trestá Holešov naši chybu v obranné činnosti a zvyšuje na 2:0. V těchto úvodních minutách nás soupeř přehrával, připravil nám řadu krušných chvilek. Poté se konečně začali osmělovat naši: Studeník sám před gólmanem minul branku, Šimoník a Boček vyslali nebezpečné pokusy a Bartoš sám před soupeřovou brankou nedokázal skórovat. Naštěstí před koncem 1. třetiny Juráň našel přes půlku hřiště přihrávkou Bočka, který hned z první propálil brankáře – 2:1.

2. třetinu otevřelo opět nedorozumění v naší obraně – 3:1. Pak se k velkému sólu vydal obránce Babulík, kterého zastavil až gólman. Pak si vzal režii utkání do svých rukou Dvorščák. Nejprve po nahrávce Babulíka šikovně obstřelil obránce – 3:2. Potom objel branku, ale jeho úmysl vystihl brankář. A do třetice jeho rána z úhlu přinesla kýžené vyrovnání – 3:3. A to ještě pálil nebezpečně Boček a Bartoš ve vyložené pozici neskóroval. Zápas měl tempo a hrálo se nahoru a dolů.

3. třetina nás probudila ze zlého snu. Soupeř využil naši nedůslednou hru v obraně a bylo mu dovoleno i několikrát za sebou dorážet vyraženou střelu gólmanem Sláčíkem. Špatné obsazování hráčů mělo za následek změnu skóre až na 6:3. A protože postupně neuspěli Boček, Dvorščák, Babulík a sólo Juráně skončilo vedle, soupeř opět trestal. Jeho útočníci dvakrát objeli branku a na ukazateli stavu svítil nápis 8:3. Tuto třetinu jsme prohráli 5:0. Ukázalo se, že je co zlepšovat.

SK SNIPERS SLAVIČÍN – PANTHERS OTROKOVICE  1:3(1:2/0:1/0:0)

Branky: Boček

Nahrávky: Babulík

Sled branek: 0:1, 1:1, 1:3

Střely na branku: 21:21

Snipeři nastoupili do tohoto zápasu s cílem hrát daleko zodpovědněji v obranné činnosti a lépe obsazovat hráče soupeře, aby neměli moc volného prostoru. Nejprve zahrozili Studeník a Olšák, ale další minuty opanoval zkušený protivník. Dvakrát ještě stačil zakročit Pavelka, ale na střelu z úhlu do šibenice neměl nárok – 0:1. V další akci Panteři nastřelili břevno. Další situace potěšila oko fanouška. Babulík vysunul Bočka, ten si obhodil obránce a přímo ze vzduchu do šibenice skóroval – 1:1. Ale Panteři po rozebrání naší obrany dali na 1:2.

Druhou třetinu zahájil lépe soupeř a jen dva zákroky Pavelky nás zachránily. Poté přišla naše přesilovka, ale protivník ji v pohodě ubránil. Pak utekl Boček a z úhlu dal vedle a další ránu kryl gólman. Potom Pavelka maskou vyrazil bombu a při vyloučení Diatla Otrokovice perfektně kombinovaly a daly na 1:3. Závěr třetiny patřil nám a je škoda, že Šimoník, Kučera a Studeník z dobrých pozic neskórovali.

Do 3. třetiny vstoupil nás celek velmi aktivně. A proto byla škoda, že Boček ze tří nadějných pozic neskóroval. A navíc přišla naše přesilovka, kdy v největší šanci neuspěl Studeník. Navíc Kučera sám před gólmanem nedotlačil míček do sítě. Nutno dodat, že v této třetině jsme soupeře nepouštěli do blízkosti naší klece a rány z dálky pokryl Pavelka. V 11. minutě přišla naše třetí přesilovka a při ní soupeřův gólman vytáhl střelu Bočka ze šibenice. V závěru jsme hráli bez brankáře (power-play) a naštěstí soupeř minul dvakrát naši prázdnou branku. Co z toho, když ve 3. třetině vypálíme více střel než soupeř, když se sami gólově neprosadíme. A šance na změnu skóre tam byly.

Sestava: Sláčík, Pavelka – Juráň, Diatel, Končický, Kvapil, Babulík – Boček, Dvorščák, Bartoš, Olšák, Studeník, Šimoník, Kučera

Tabulka:

tabulka po 3. a 4

Příští kolo: V 5. a 6. kole 1.11. v Hodoníně hrajeme s prvním celkem tabulky – FBC Frýdek-Místek a s TJ MEZ Vsetín.

Tabulka střelců:

4 – Šimoník, Boček

3 – Bartoš, Dvorščák

1 – Babulík, Končický

Tabulka asistencí:

4 – Pavelka (brankář)

3 – Boček

2 – Juráň, Babulík

1 – Končický, Studeník, Dvorščák, Olšák

Kanadské bodování (branky + nahrávky):

7 – Boček

4 – Šimoník, Dvorščák, Pavelka (brankář)

3 – Bartoš, Babulík

2 – Končický, Juráň

1 – Studeník, Olšák

Komentáře jsou uzavřené.